GÜL'Ü ANLATTI

GÜL

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI BEKİR YILDIZ, TRT 1'DE YAYINLANACAK KURŞUN HARFLER ADLI PROGRAMDA CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL'ÜN DEMOKRASİ ANLAYIŞININ OLUŞUMUNU ANILARLA ÖRNEKLEYEREK ANLATTI.

Çocukluk, gençlik, lise, üniversite ve siyaset hayatını birlikte yaşayan 2 arkadaştan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül'ün kişiliğini şekillendiren etkenleri anlattı.

Kurşun Harfler, 19 Ocak 1998 tarihli Kayseri Gündem Gazetesi'nin Bitmez Bu Dava manşetini konu olarak işlerken, o günün partisi kapatılmış genel başkan yardımcısı, bugünün ise Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün en zor zamanlarda bile göz önünde tuttuğu demokrasi ve beraberlikten yana tavrının nasıl oluştuğunun geri planını öğrenebilmek için en yakın dost Bekir Yıldız'a sordu.

Köklü ve aydın bir ailenin evladı olan Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül'ün hayatının her döneminde eğitim ve fikir dünyasıyla iç içe olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, 20 yaşında bir delikanlıyken bile dönemin siyasi aktörleriyle uzun uzadıya Türkiye'nin geleceğini görüşebilecek kadar birikimli, kendini yetiştirmiş, konusuna, konuşmasına hakim ve müzakereci biriydi” dedi.

Başkan Bekir Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin 10 kişilik bir heyetle Türkiye'nin meseleleri hakkında fikirlerini almak üzere Milli Türk Talebe Birliği yöneticileri olarak kendileriyle görüşmek üzere geldiklerini anlatırken, adeta nostaljik bir yolculukla  geçmişe gitti. ” 10 kişilik heyete biz de 10 kişi hazırlandık. Her birimiz bir misafirle görüştük. Abdullah Bey de Deniz Baykal'la uzun uzadıya Türkiye'nin o günkü durumunu ve geleceğini müzakere etti. 2 saat için planlanan görüşme, yanlış hatırlamıyorsam ikinci gün de devam etti. 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan bir partinin genel başkan yardımcısı olan Sayın Abdullah Gül, ‘Beğenmesek de bu karara uymalıyız. Bu bizim devletimiz. Ancak, mücadelemize demokrasi ve birlik beraberlik içinde devam edeceğiz' diyecek kadar toplumu sükunete kavuşturabilen, sakin, geniş ufuklu, gelecekten ümidini kesmeyen, uzun soluklu düşünebilen bir yapıya sahiptir. O, hep saygılı, sevecen, nazik, nezaket sahibi ancak bir o kadar da tuttuğunu koparacak kadar azimliydi” şeklinde konuştu.  



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti